ПРОЕКТИРАНЕ НА КЪЩИ

Фирма „Ри-Соф“ е специализирана в проектирането на къщи и има успешно приложени проекти на различни места в цялата страна. В екипа си сме събрали опитни и доказани архитекти, които могат да визуализират дори и най-ексцентричните желания на нашите клиенти.


Професионалистите, които работят във фирмата, са с дългогодишен опит в областта на проектирането на къщи. През годините нашите архитекти са се утвърдили като доказани специалисти в областта на проектирането и с много фантазия успешно прилагат най-модерните технологии и следват съвременните тенденции в дизайна на къщите.


Мисията на нашата фирма е да проектираме дома на мечтите за възложителя и винаги се ръководим преди всичко от неговите виждания и желания.


Единственото, от което се нуждаем, са размерите на вашия парцел и каква част от него искате да застроите.


Когато се проектира има много фактори, които трябва да бъдат взети под внимание: правилно ориентиране спрямо световните посоки, особеностите на панорамата и гледката, характеристиките на релефа, преобладаващите ветрове, същестуващото засенчване от растителност и други къщи или жилищни сгради и още много други. Нашите архитекти винаги взимат предвид тези специфични особености, за да сме в състояние да постигнем симетрия и хармония между проекта и заобикалящата го среда и да го пригодим спрямо особеностите на конкретния парцел.


След като сме наясно с особеностите на терена вече можем да пристъпим към работа и сбъдването на мечтите ви за нов и уютен дом. Дизайнът зависи изцяло от вас и вашата фантазия.


Нашата фирма гарантира високия стандарт и уникална визия на проектите ни. Пълното удовлетворение на нашите възложители е от първостепенно значение за нас. Не се колебайте и ни потърсете, защото заедно можем да оформим и реализираме вашите виждания за нов, уютен и перфектен дом.

Тенденции в проектирането на къщи през 2016 година

Представяме ви някои актуални световни тенденции в жилищното проектиране през 2016г., които отговарят на очакванията на по-заможната и претенциозна част от клиентите в сферата на недвижимите имоти.

Купувачите на жилища днес отново активни и търсят преди всичко домове с много отворено и свободно пространство, където да осигурят спокойствие на своето семейство. Собствениците на жилища, които са наясно с новите технологии, търсят предимно проектирани жилища с по-малки размери и обръщат повече внимание на пестенето на енергия и опазването на природата и околната среда.

През 2016 година проектираните жилища ще заемат по-малка площ. Средната големина на новите еднофамилни къщи е с около 10% по-малка в сравнение с тези, които са построени преди 2010 година. Предимствата на по-малките жилищни планове са значително по-ниските сметки за отопление и климатизация и също така по-ниските разходи за обзавеждане и декорация.

Ето някои актуални тенденции при проектирането на къщи през 2016 година:

Смартфоните влияят на развитието на домовете – Все повече клиенти разчитат на лесни за използване приложения, които им позволяват да управляват различни уреди в дома си - пускане на светлините, настройване на термостатите, детекторите за пушек и въглероден оксид и дори системите за видео наблюдение. Такива приложения са Nest на Google, различни приложения за iPhone и Android, както и мрежата „Интернет на нещата”. Тези приложения и технологии значително улесняват собствениците на домове, спестяват време и също така им помагат да живеят еко, тъй като намаляват разходите за енергия.

Двойни бели кухненски острови – Жилищата с отворени планове, в които кухнята, всекидневната и трапезарията се сливат в едно без граници и разделители помежду им, позволиха да се създават по-големи и практични кухненски пространства. Очаква се интериорните дизайнери да отговорят на тази тенденция с двойни кухненски острови, които могат да бъдат успоредни или долепени един до друг. Единият кухненски остров е за приготвяне на ястията, а другият – за тяхното сервиране, хранене и общуване. Дизайните на съвременните кухни все повече използват неутралните тонове и в частност подхода „бяло върху бяло“, с който се създават изчистени, лъскави и модерни интериори.
Стаи за уединение – Жилищата с отворен план определено имат своите огромни предимства, но всеки се нуждае от уединение понякога. Все повече жилищни проектанти включват в проектите си пространства като кътове за четене или стаи за игри, където можете да се отдадете на уединение и спокойствие.

Кажете „Сбогом“ на антрето – Отворените жилищни планове нанасят още един удар. Много проектанти започнаха да се отдръпват от пищните, формални антрета, които са отделени от жилищната част на дома. Вместо това те използват огромни входни врати със странично осветление или двойни врати, които се отварят директно в жилищната част.

Винарни и барове – Виното е по-популярно от всякога и в комбинация с постоянно растящата популярност на телевизионни сериали, където персонажите често са с вино в ръка, вдъхнови проектантите да включат тази концепция в проектите си. Очаквайте все по-често да виждате в жилищните проекти място или дори цяла стая, която да е посветена на виното. Домашните барове, където можете да приготвяте интересни и изискани коктейли за своите гости, също правят своето завръщане.

Отделни бани за него и за нея – Отделните тоалетки не са новост и се радват на голяма популярност от години. Сега тази тенденция прави крачка напред. Вече не е достатъчно вие и половинката ви да имате отделни тоалетки в голяма и луксозна баня. Днес всеки от вас трябва да има отделна баня. Проектантите на къщи отговарят на това предизвикателство с отделни бани за него и за нея, което допринася за усамотяването, спокойствието и създаването на една завършена СПА обстановка.

Повече от лукс: домашни офиси – Развитието на технологиите в комуникациите и информационните технологии позволява на офисите да бъдат много по-мобилни от всякога. Според проучване само през последните години броят на работещите от вкъщи в света се е увеличил почти 2 пъти. Все повече хора ще търсят жилища, в които има предвидено пространство за тази цел.

Място за д

Връзка с природата – Движени от желанието за създаване на домове с по-отворени планове, все повече проектанти на къщи създават жилища, в които границите между интериор и екстериор се размиват. Представете си всекидневна с отворен план и голяма стъклена плъзгаща врата към терасата или градината и с едно отваряне на плъзгащата врата се получава чудесна връзка между интериор и екстериор. Все по-голяма популярност ще събират външните кухни или външните всекидневни с големи барбекюта и камини.омашните любимци – Според последните проучвания в областта все повече млади хора си взимат домашни любимци, което означава, че жилищата трябва да се пригодят за четириногите членове на семействата. Собствениците на домашни любимци търсят жилища, в които техните животни да се чувстват добре. Това означава, че домовете трябва да имат външно пространство като двор или градина, където животните да могат да тичат и да си играят на воля, но също така и интериорът трябва да бъде пригоден за техните нужди.